Email Adresa

huensarije@gmail.com

Donacijski broj

090 291 009

Naša lokacija

Lukavac, Patriotskih liga BB

Prehrambeni paket pomoći Turska i Sirija

Zapratite našu stranicu i pozovite prijatelje,nama mnogo znači…

Ovih dana, pogođeni situacijom koja je zadesila Tursku i Siriju, naše udruženje je odlučilo da počne sa akcijom prikupljanja pomoći za žrtve koje su pogođene zemljotresom. Akcija, koja je počela 13.02.2023., se ogledala u prikupljanju novčanih sredstava koje smo preusmjerili u nabavku prehrambenih paketa.

Naš tim je došao na ideju da napravimo prehambene pakete koji će sadržavati isključivo namirnice koje su proizvedene u Bosni i Hercegovini, tj. one sa oznakom 387.
Tim povodom, kontaktirali smo pravna lica koja se bave prehabmenom industrijom registrivanom u BiH od kojih se izdvajaju Subašić d.o.o. (popust na robu) Potočani – Tešanj, Papago-Bistrik d.o.o. (donacija 100 kanistera vode) Devetak, Coly tjestenine (donacija 100 pakovanja tjestenine) Mosorovac i Mliječna industrija Mi99 ( donacija 200l mlijeka i 500 pakovanja čokoladnog mlijeka) Gradačac, koji su nesebičnim prilogom izašli u susret našem udruženju i donirali određenu količinu svojih proizvoda za pakete koje smo pakovali.

Ovim putem srdačno se zahvaljujemo, svim licima koji su učestovali u našoj provednoj akciji, a posebna zahvalnost ide uposlenicima firme Boxmark Lukavac koji su ispred svog kolektiva skupili sredstva u iznosu od 2.270,00 KM, pored ovih sredstava radnici ove firme do sada su više puta podržali naše akcije i mi im se neizmijerno zahvaljujemo.

Pripremljeni paketi otpremljeni su humantiranoj organizaciji EMAUS Doboj Istok, a koji će iste dostaviti žrtvama pogođenim zemljotresom u Turskoj i Siriji.

Uz Allahovu pomoć i u njegovo ime sve što se započne i završi hairli.