Email Adresa

huensarije@gmail.com

Donacijski broj

090 291 009

Naša lokacija

Lukavac, Patriotskih liga BB

REALIZOVAN INKLUZIVNO- EDUKATIVNO- ZABAVNI KAMP DAMIRA MURATOVIĆA

U organizaciji našeg udruženja, Kluba specijalnih sportova za djecu sa teškoćama u razvoju B.K. Tuzla, Projekt tima N.M. i JU Zavod za odgoj i obrazovanje osoba sa smetnjama u razvoju Tuzla u četvrtak 12.10.2023. godine – realizovan je treći po redu “OTVORENI INKLUZIVNI KAMP”. Ove godine manifestacija je simbolično nosila naziv “Edukativno-zabavni kamp Damira Muratovića“ u čast i sjećanje na dugogodišnjeg prijatelja, člana, spoljnog saradnika navednih udruženja te uposlenika JU “Zavod”.

Kamp je realizovan na Planinarskom domu Svatovac u Poljicu, a u sklopu istog organizovane su inkluzivne igre bez granica i predrasuda za djecu sa teškoćama i djecu redovnih škola, plesne radionice, maštograd iznenađenja sa maskotama, tombola, vatromet a paralelno s istim se realizuju i edukativne radionice u školama na području Tk-a. Učešće su ove godine uzeli i učenici iz vodeće inkluzivne škole Milke Šobar -Nataše iz Slovenije.

Pored svega navedenog u sklopu “Kampa” djeca i odrasli učili su o ljudskim vrijednostima na jedan praktičan način- o tome šta je humanitarni rad, altruizam, volonterizam, inkluzija i socijalizacija, zajedništvo i saradnja te su se svi zajedno borili protiv raznih društvenih predrasuda i diskriminacije.

I sam Damir Muratović, kome je i posvećen ovogodišnji “Kamp”, često je isticao sljedeći slogan kroz brojna dešavanja: “Zajedno s drugima, a ne pored drugih”!! I upravo on je takav bio u životu, vjeran i iskren prijatelj svima, uvijek dostupan za pomoć i podršku u najtežim trenucima.

PARTNERI I UČESNICI “Kampa” bili su: NVO “Bike Tour” Lukavac, JU Osnovna škola “Poljice”, Planinarsko društvo “Svatovac”, JU MS Ekonomsko-hemijska škola Lukavac, Knjižara Sidran, B-Art studio, “Maštograd” Tuzla, Instruktor plesa Samed Mukanović, JU Osnovna škola “Jala” Tuzla te učenici iz vodeće inkluzivne škole u Sloveniji- OŠ MILKE –ŠOBAR NATAŠE iz Črnomelja.

SPONZORI MANIFESTACIJE, pored glavnih organizatora Humanitarnog udruženja Ensarija, Kluba specijalnih sportova “B.K.” Tuzla, Projekt tima “N.M.” i JU “Zavod” Tuzla su: Ministarstvo trgovine, turizma i saobraćaja TK-a, Grad Lukavac, Predsjednik Skupštine TK-a g-din Žarko Vujović i Predsjedavajući Gradskog vijeća Lukavca g-din Suad Salibašić.

Svim učesnicima, partnerima i sponzorima se još jednom srdačno zahvaljujemo!

U nastavku predstavljamo veliku galeriju sa navedene manifestacije.